המוסד לביטוח לאומי נ' סהר חברה לביטוח בע"מ ואח' - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
4075-02
10.10.2010 |
|
בפני : כרמי מוסק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: המוסד לביטוח לאומי |
: 1. סהר חברה לביטוח בע"מ 2. אבנר איגוד לביטוח נפגעי רכב |
| החלטה | |
החלטה
1.לפני בקשה לצירוף ראיה מטעם התובע לאחר שלב שמיעת הראיות.
הראיה אותה מבקש התובע לצרף הינו פסק דין בע.פ. 70782/06 אהרון הראל ואח' נ' מדינת ישראל וכן חלק מגזר הדין בת.פ. 3902/05 פלדמן גדעון ואח' נ' מדינת ישראל (להלן:"הראיה הנוספת") או לחלופין להתיר לו לחקור בשנית את מר גדעון פלדמן בכפוף להעברת תיקו הפלילי של העד מידי הפרקליטות לתובע.
עניינה של התביעה, שיבוב בגין תגמולים אשר השתלמו על ידי התובע למר דהרי אריאל (להלן:"הנפגע") בעקבות תאונת דרכים שעבר תוך כדי ועקב עבודתו בחברת יורוקאזה (להלן:"המעביד") ביום 6.4.95.
המחלוקת העיקרית בין הצדדים, נעוצה בפרשנות למונח "רכב בבעלות המעביד".
אין מחלוקת בין הצדדים כי המלגזה המעורבת בתאונה הייתה רשומה במועד התאונה על שם חברת נ.פרידמן ובניו בע"מ ולא ע"ש המעביד, ברם הנתבעים טוענים כי בפועל ובהתאם לדיני הקניין, המלגזה הייתה בבעלות המעביד.
התיק נקבע לשמיעת ראיות לאחר שהותר למשיבים לסתור את "חזקת הרישום".
בהתאם לכך הגישו הצדדים את ראיותיהם וביניהם את תצהירו של מר גדעון פלדמן, מבעלי נ. פלדמן ובניו בע"מ. מר פלדמן אף נחקר על תצהירו.
לטענת ב"כ התובע רק לאחר שהחלה בכתיבת הסיכומים נתקלה באינטרנט בראיה הנוספת, וכפי שעולה מפסק הדין שצוין לעיל, האישומים בהם הודו מר פלדמן, סמנכ"ל הכספים וחשב החברה הינם הגשת דו"חת כוזבים, מצג שווא בפני רואי חשבון החברה וביצוע עסקאות חריגות בין חברה ציבורית לבעל שליטה בה ומניעה בכוונה מנקיטת הליכים על מנת להסתיר מן הדירקטוריון בעלי המניות וציבור המשקיעים את משיכת הכספים.
הנתבעים מתנגדים לבקשה.
סעיף 42א לפקודת הראיות [נוסח חדש] התשל"א-1971 קובע אימתי יהווה פסק דין פלילי ראיה קבילה בהליך אזרחי:
"קבילות פסק דין
42א. (א) הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי.
(ב) הוראות סעיף זה אינן חלות על -
פסק דין של בית דין צבאי לעבירות תנועה ופסק דין של בית משפט
עירוני שלא ניתן מאת שופט של בית משפט שלום;
(2) ממצאים ומסקנות שבגזר הדין, להבדיל מהכרעת הדין."
גזר דין במשפט פלילי אינו יכול להוות ראיה במשפט אזרחי (ראה בספרו של יעקב קדמי " על הראיות" כפי שצוטט בסעיף 10 לבתגובת הנתבעים לבקשה.)
הכרעת דין פלילית יכולה להוות ראיה קבילה במשפט אזרחי בהתקיים שלושה תנאים מצטברים: פסק הדין הוא חלוט, פסק הדין מרשיע, המורשע או חליפו הוא בעל דין בהליך האזרחי.
במקרה דנן, מר פלדמן אינו צד להליך , ואין קשר בין פסק הדין וגזר הדין בהליך הפלילי לבין תביעת השיבוב של המל"ל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|